Program de lucru   
L-V: 09AM - 06PM
Ai nevoie de ajutor?
          0748 906 438
CEL MAI BUN WINDOWS!
12
May

Astazi vom discuta despre 4 sisteme de de operare:

windows xp

windows 7

windows 8

windows 10

A fost o vreme cand windows xp era declarat cel mai bun sistem de operare la momentul respectiv.

De atunci au trecut ceva ani si mult timp a rezistat ca fiind cel mai bun. Chiar si dupa aparitia windows vista, mult timp windows xp a fost considerat cel mai bun deoarece conform specialistilor windows vista a fost declarat un esec total.

La scurt timp a aparut windows 7 mai exact in 2009 acesta devenind la momentul respectiv cel mai bun sistem de operare, deoarece toate calculatoarele aparute pe piata erau constuite sa fie compatibile cu windows 7.

Desi mai exista si astazi calculatoare dotate cu windows xp, cei de la Microsoft nu mai ofera suport tehnic  si nici update-uri valabile inca din 8 aprilie 2014.

Pe 1 august 2012 a aparut windows 8, un sistem de operare total schimbat care aparent parea sa aiba aceiasi soarta cu windows vista. 

Windows 8 a venit cu o interfata Metro dedicata tabletelor, ceea ce il facea destul de greoi de utilizat.

Multe softuri erau inca incompatibile cu windows 8. 

Chiar daca cei de la Microsoft nu a renuntat la interfata Metro  pentru windows 8, pe 17 octombrie au scos o noua versiune windows 8.1 cu update-uri noi si o mai buna stabilitate pe calculatoare.

Insa si de data aceasta producatorii de calculatoare si laptop-uri sau creat echipamente compatibile cu windows 8, 8.1 si astfel erai nevoi sa sa treci la windows 8.1 deaorece producatorii ofereau drivere doar pentru windows 8.

Chiar si asa se gasesc tot felul se softuri pe internet care scaneaza intregul echipament si iti instaleaza driverul compatibil.

In prezent inca se mai duce o lupta de care pe care windows 7 su windows 8.1, mai trebuie sa tinem cont si de compatibilitatea windowsului cu echipamentul pe care il detinem.

Cei de la Microsoft au anuntat ca nu vor mai oferi suport tehnic pentru windows xp, la fel de va intampla si cu windows 7. 

Incepand cu 202o cei de la Microsoft vor inceta sa mai ofere update-uri si suport tehnic pentru windows 7.

Si in final ajungem la windows 10 o combinatie intre windows 8 si windows 7 .

Windows 10 a revenit cu cu bara de start prezenta la windows 7  dar cu aspect de windows 8.

In plus windows 10 vine cu un nou browser Edge ce il inlocuieste pe vestitul Internet Explorer.

Pe langa asta cei de la Microsoft vin in plus si cu Cortana.

Cortana este un asistent digital personal asemanator Siri  creat de cei de la Microsoft destinat dispozitivelor mobile ce ruleaza si pe Windows Phone incepand cu windows 8.1. 

Microsoft a implementat Cortana si pentru calculatoare , nu numai pentru dispozitivele mobile precum telefoanale inteligente sau tablete. Pe parcurs Microsoft  intentioneaza  sa duca mai departe accesibilitatea asistentului digital Cortona, facandu-l disponibil pentru cat mai multe sisteme, ca de exemplu Microsoft Band, Xbox Onedar si alte dispozitive.

 

Ca si concluzie batranul  Windows xp a apus demultsi este trecut in rezerva de cei de la Microsoft.

Urmasul sau windows 7 inca se mai bucura de o buna utilizare dar si de suport din partea echipei Microsoft.

Windows 8.1 desi are o interfata Metro putin mai greoaie este cel mai stabil sistem de operare, deoarece marea majoritate a echipamentelor sunt compatibile cu acest sistem de operare.

Usor usor windows 10  vine tare din spate nu noi update-uri  noi in viitorul apropiat va deveni cel mai utilizat sistem de operare, si tot odata si cel mai compatibil.

Fie ca ai windows 7, windows 8, 8.1 sau windows 10 trebuie sa tii cont si de ceea ce suporta echipamentul achizitionat.

 

P.S. Pentru a te bucura la maximul de performatele echipamentului tau iti recomandam sa apelezi la sfaturile unui specialist la numarul de telefon 0748 906 438

 

 

 

Related Post

Leave Comments

*Required Field
*
*
*

Ai nevoie de un specialist IT?

Dă viață calculatorului tău!

X