Program de lucru   
L-V: 09AM - 06PM
Ai nevoie de ajutor?
          0748 906 438
CELE MAI COMUNE PROBLEME ALE BATERIEI DE LAPTOP
10
April

Deși nu multă lume știe,  este cunoscut faptul ca durata de viață a unei baterii de laptop poate să ajungă panp la  400 de cicluri. Făcând un  un calcul relativ simplu, persoanele care iși incarca Laptopul la circa doua zile sunt predispuși la degradarea totala a beteriei laptopului. Astfel sunt nevoiți sa o inlocuiasca după aproximativ doi ani de zile.

Baterie laptop

Aceasta este principala problemă care poate să apară la nivelul bateriei, respectiv timpul. Daca bateria laptopului tău ți-a fost alaturi pentru o perioadă ,ai mare de  doi ani de zile, atunci te poti considera un utilizator norocos și nu poti decât sa sper ca noua materie achizitionata sa iti ofere aceleași performante. Cu recomandarea ca noua baterie achizitionata sa fie originala, nu aftermarket.

Aceasta este cea mai la indemană soluție: sa iti cumperi o alta baterie noua originală pentru laptop. Daca nu au trecut doi ani de la achiziționarea laptopului, atunci sansele ca ea sa fie deteriorata iremediabil scad la 50 %, raspunsul final fiindu-ti oferit de echipa Say Computers. Există posibilitatea ca în momentul achiziției unei noi baterii să faci parte din categoria celor 3 % cumpărători ghinioniști, care investesc într-o baterie defectă din fabrică.

Urmatoarea problemă nu are legătură în mod direct cu bateria, dar poate  influența drastic funcționarea. Cea mai frecventă situație în care bateria oferă semnale că începe sa aiba probleme este cel în care incarcatorul nu mai functioneaza la parametri normali. Sunt situatii în care  acesta sa nu mai  oferă cantitatea optimă de putere de care are nevoie bateria, sau aceasta sa consume mai mult ca la inceput.

În cazul în care problema nu are legatură cu puterea oferită de încărcător, atunci recomandat ar fi să ii studiezi în întregime structura, urmărind dacă nu cumva este o problemă cu mufa care intra în laptop. Aceasta ar putea fi defectă, fie pentru ca nu a fost ingrijita si protejata in timpul uzului frecvent, fie pentru ca a fost realizata inca de la fabricație dintr-un material cu o calitate mediocră.

Dacă ai cumparat o baterie nouă, originală de aici si observi ca ea nu functioneaza la standardele asteptate, exista posibilitatea să nu o fi cuplat corespunzător la interior. Pare un scenariu desprins din lumea fantasticului, însă fiecare model poate fi insoțit de anumite defecte de fabricație, ceea ce înseamnă că ar fi recomandat să acordam un plus de atentie la montaj. Sunt cateva indicii după care te poți ghida. Poziția corectă, fara spații inegale, între baterie și laptop, dar si click-ul specific care se aude la cuplaj.

Există posibilitatea ca bateria achizaitionată sa nu funcționeze datorită placii de bază(motherboard). Însă cel mai indicat ar fi să verificați acest lucru prin intermediul unei alte baterii, lucru posibil doar daca aveti o cunostinta care sa aibă un laptop cu o configuratie apropiată sau la fel cu cea a laptopului tău. Daca aceasta varianta nu este posibilă, atunci este recomandat să mergi cu incredere pe mana specialistilor dintr-un service autorizat, aceștia oferindu-ți oricând posibilitatea unui test. Daca ansamblul nu funcționează nici la introducerea unei alte baterii, atunci problema este cauzată de (motherboard)placa de baza si, mai mult ca sigur, trebuie sa iti pregatesti buzunarul pentru o investitie mai consistentă.

Ultima problemă poate fi cea de natură software, mai des întalnită la modelele mai noi. Sa luam ca exemplu laptopurile Sony care accepta doar bateriile originale. În cazul modelelor compatibile se activează sistemele de securitate care împiedică buna funcționare a laptopului.

Însă, exceptând producatorii de tradiție care mizează pe astfel de artificii pentru a-și vinde mai bine produsele, majoritatea modelelor necesita doar un update al BIOS-ului pentru a reintra pn parametri normali. De asemenea, incearcă sa fii atent la instalarea driverelor, asigurandu-te ca nu ai omis ceva important.

 

 

Related Post

Leave Comments

*Required Field
*
*
*

Ai nevoie de un specialist IT?

Dă viață calculatorului tău!

X